Windows 8 instellen als Windows 7

windows 8 geen start menuHet uiterlijk van Windows 8 aanpassen naar Windows 7

De meeste van ons vinden het gebruik van de metro interface niet erg handig. Het liefst gebruiken we alleen de bureaublad functie. Echter is er geen startknop in Windows 8 en alle programma’s worden gestart vanuit de metro interface.

De snelheid van Windows 8 en het gebruikersgemak van Windows 7

Eerst gaan we de metro interface omzeilen. Dit kan door een start knop installeren voor het bureaublad. Bijv. Startw8, start8 of pokki start knop. Zodra je een van deze start knoppen installeert wordt zodra je je computer of notebook opstart gelijk door gestart naar het bureaublad. En je kan weer gebruik maken van de oude vertrouwde start knop met alle functie’s die je gewend bent.

De Metro interfacemetro interface windows 8

Bepaalde programma’s zullen nog steeds opstarten in de metro interface. Om dit aan te passen moet je het standaard programma wijzigen. Of een nieuw programma installeren die de functie’s overneemt.

groen-vinkje-kleinStandaard programma’s aanpassen: Klik op een foto, muziek of videobestand met de rechter muis knop. Klik op eigenschappen en daarna wijzigen. Voor foto’s kan je gebruik maken van de Windows photo viewer, Voor muziek en video’s de Windows media player. Foto’s, muziek en video’s openen nu op het bureaublad.

groen-vinkje-kleinVoor PDF bestanden download simpel weg de nieuwste Adobe reader via de Adobe website

groen-vinkje-klein Een handig alternatief naast de Windows media player is VLC Player deze ondersteunt veel meer videobestanden

windows 8

 

Wil u hulp met windows 8 ?

Neem gerust contact met ons op. als u graag uw computer of notebook op deze manier wil laten omzetten.

Written by Carlo Konijn

Carlo Konijn

Met mijn bedrijf Chi Computers geef ik ondersteuning op het gebied van computer/ notebook reparatie en ICT infrastructuur. Als groot voorstander van het nieuwe werken streef ik er naar om de ICT (de technologische infrastructuur)van Zzp’ers, MKB en Particulieren zo flexibel en efficiënt mogelijk te maken.